U krijgt gratis Zeeuwse bolussen plus je krijgt ook gratis het recept om de heerlijke originele Zeeuwse bolussen zelf te maken!
Zeeuwse bolussen
U bent aanbeland op de geheime pagina op vakantiehuisjezeeland.nl!
Bij jouw boeking krijg je van ons de overheerlijke originele Zeeuwse bolussen bij jouw verblijf gratis!
Hoe werkt het?
Zet in jouw boeking bij ‘Overige informatie’: Gratis Zeeuwse bolussen
Boeken doe je hier ►
NB: kun je niet wachten tot de vakantie bij ons, maak ze dan ook alvast thuis!
Zelf Zeeuwse bolussen maken
Zeeuwse bolussen ingredienten
Zelf Zeeuwse bolussen maken
A
Roer de gist en het zout door de bloem. Smelt 50 g boter in een pan, schenk de melk erbij en verwarm tot lauwwarm. Roer het ei en het melkmengsel door de bloem en kneed in 5 min. tot een elastisch deeg. Laat het deeg onder een schone theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Meng dan ook ondertussen voor de vulling de rest van de boter met de suiker, stroop en kaneel.
B
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige dunne lap van 1/2 cm dik en 25 cm breed. Snijd 8 repen van 3 cm breed. Smeer de helft van de vulling op de repen. Vet de vormpjes in. Bestrijk de zijkanten van de repen met water, rol spiraalvorming op met de naad naar boven en leg in de vormpjes. Smeer de rest van de vulling erover. Laat de bolussen 15 min. rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 225 °C.
C
Bak de bolussen in het midden van de oven in ca. 15 min. bruin en gaar. Laat 5 min. in de vormpjes afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.
Zeeuwse bolussen bewaren
De bewaartip voor de Zeeuwse bolussen: Je kunt de Zeeuwse bolussen een dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel en geniet er later ook nog van.
Eet smakelijk!
Zet in jouw boeking bij ‘Overige informatie’: Gratis Zeeuwse bolussen